سبد خرید 0

اهمیت تقویم محتوا در رشد کسب و کارهای آنلاین

اهمیت تقویم محتوا در رشد کسب و کارهای آنلاین

 

 

“The faintest ink is more powerful than the strongest memory

کم رنگترین جوهرها(بدترین یادداشت ها) از بهترین حافظه ها ، موثرتر وقویتر است.

 

فرض کنید رزومه کاری شما در شرکتی قرار است بررسی شود و جلسه مصاحبه کاری با مدیر شرکت دارید.بهترین رزومه را ارائه کرده اید وبهترین تخصص ها را هم دارید ولی اگر یک ساعت به جلسه مصاحبه دیر برسید، چه اتفاقی می افتد؟تیر خلاص را به خود زده اید.هر چقدر هم که با خود تکرار کنید؛” اگر زودتر میرسیدم، اگر فراموش نکرده بودم، اگر یاداشت می کردم ویا ریمایندر استفاده می کردم، حالا این فرصت را از دست نمی دادم”کمکی به شما نمی کند. بسه تاسف خوردن.فقط بدانید که اشکال کار در نداشتن یک تقویم وزمان بندی انجام کار بوده است.حال دردنیای کسب وکارآنلاین؛ با این همه سرعت پیشرفت وتغییر؛  تولید محتواهای جذاب ودرگیر کننده و به روز یک ضرورت است،برای تهیه چنین محتواهایی،  وجود تقویم محتوا بشدت حائز اهمیت است. با این مقاله از سایت بیست آموز همراه شوید تا در این مسیر به شما کمک کنیم.

تقویم محتوایی

[lwptoc]

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا، برنامه مدون و مکتوبی است که بر اساس آن محتواهای خود را منتشر می کنید.تقویم محتوا مانند یک نقشه اجرایی است که به شما می گوید چه محتوایی، در چه زمانی و درچه بستری انتشار یابد.به این صورت کلیه کارها وفعالیت های شما در دیجیتال مارکتینگ یا همان کسب و کار آنلاین، تحت کنترل بوده و این اطمینان را برای شما ایجاد می کند که چیزی از قلم نیفتاده است.

نکته* تقویم محتوا با تقویم ویراستاری(سردبیری) تفاوت دارد. تقویم ویراستاری را می توان مانند برنامه استراتژِیک یک کسب وکار نامید که اهداف کلان، چشم انداز، ماموریت و تعیین محدودیت ها وفرصت ها را در بردارد.وبرای پیگیری اهداف بلند مدت، نیازبه برنامه عملیاتی است که همان تقویم محتوایی است.این تقویم ماهیت اجرایی دارد .و به ما کمک می کند که محتوای کسب وکار خود را طبق برنامه و استراتژی های تدون شده توسط استراتژیست های محتوا پیش ببریم.(البته در برخی پایگاه ها این دو تعریف را به جای هم به کار برده اند ).

 

 

اهمیت تقویم محتوا در کسب وکارهای آنلاین

اگر محتوای شما سرگرمی است، شاید ضرورتی به داشتن تقویم محتوا ندارید.ولی در دنیای کسب وکار آنلاین و از آنجایی که سرعت تغیرات در تمام زمینه ها بسیار بالاست، برای رشد بیزینس خود، داشتن تقویم محتوا امری ضروری است. درزیر به دلایل مهم وجود این گونه تقویم بیشتر می پردازیم:

  • تقویم محتوا؛ همه اهداف استراتژی بازاریابی شما را پوشش می دهد.می توان گفت با تدوین تقویم محتوا که برگرفته از برنامه بازاریابی محتوای شما است، هیچ فعالیتی فراموش نمی شود.به طور مثال اگر برای یک مناسبت خاصی قرار است پستی تهیه کنید یا توئیتی در توئیتر بگذارید، با دنبال کردن تقویم محتوای خود، آن کار در زمان مقرر و توسط شخص تعیین شده و در بسترمورد نظرانتشار می یابد.و دیگر بهانه تراشی” فراموش کردن به دلیل مشغله زیاد ” مطرح نمی شود.
  • همچنین به روزآوری محتواهای قدیمی که جزو عناصر اصلی برنامه بازاریابی محتوا است، درزمان های مقرر و پیش بینی شده انجام خواهد شد.نتیجه اقدام منظم بر اساس تقویم محتوا همانا، جلب اعتماد کاربران وتعامل بیشتر آنها با شما است. ضمن اینکه وقتی محتواهای قدیمی را مرتب به روزآموری می کنید، سیگنال مثبتی به گوگل یا شبکه اجتماعی که در آن مشغول فعالیت هستید، می دهید. و به این ترتیب باز هم رشد بیشتر کسب وکارآنلاین خود را تضمین می کنید.
  • هماهنگی بیشتر با تیم تولید محتوا صورت می گیرد.بر اساس تقویم محتوا هرکس وظیفه خود و زمان انجام کار را می داند.به این صورت از تولید محتواهای تکراری یا بی ارتباط با کسب وکارتان جلوگیری می شود.هماهنگی بین اعضا تیم بیشتر می شود.در نتیجه ضمن صرفه جویی در منابع انسانی وزمان، بهره وری کار افزایش می یابد.می شود گفت در حال حاضر تقویم محتوا ؛ حکم سیستم مدیریت پروژه را برای کسب و کارها دارد.پس در تهیه آن سهل انگاری نکنید.
  • تقویم محتوا تصویر بزرگتری از آینده برای ما ترسیم می کند. به عبارتی چشم انداز بزرگتر ومشخص تری از آینده کاری ما مشخص می کند.گویا از نمای بالا ما همه چیز را تحت نظر داریم و به همه کسری ها و اشکالات کار واقف می شویم. همچنین این نمای بزرگتر؛ به ما قابلیت انعطاف بیشتری در مقابل تغییرات ویا جریانات پیش بینی نشده می دهد.

 

اجزای اصلی تقویم محتوا

تقویم محتوا بر اساس نوع کسب وکار شما می تواند بخش های مختلفی داشته باشد.تا حدودی اطلاعات این قسمت سلیقه ایی است.کار تقویم محتوا کمک به شما در بهتر شدن فرایند تولید محتوایتان است .پس طوری تقویم محتوای خود را تهیه کنید که با آن راحتتر هستید.ولی به طور کلی اجزا اصلی تقویم محتوا شامل موارد زیر می شود:

  • تاریخ
  • موضوع محتوا
  • فرمت محتوا
  • نام اقدام کننده
  • درجه اهمیت
  • کلمه کلیدی
  • کانال انتشار
  • وضعیت محتوا   

نمونه تقویم محتوا

چگونه یک تقویم محتوا مناسب کسب وکار آنلاین خود طراحی کنیم؟

       ۱.تعیین اهداف بازاریابی محتوا، نقطه شروع است.

بیایید به این پرسش پاسخ دهیم که هدف ما از تولید محتوا چیست؟ حتما شما هم این جمله را شنیده اید ” محتوا پادشاه است” . این جمله بیانگر قدرت محتوا است.وبازاریابی محتوا پله ایی برای بالا رفتن و رسیدن به موفقیت در کسب وکارهای اینترنتی است.پس برای استفاده بهینه از این پلکان؛ باید اهداف بازاریابی محتوا را خوب بشناسیم و در تقویم محتوای خود کلیه اهداف را بگنجانیم.داشتن هدف نه تنها ادامه مسیر را برای ما مشخص می کند، بلکه پس از طی مسیر در دوره های زمانی مشخص مثلا هر شش ماه یک بار قادر به ارزیابی عملکرد ومیزان برآورده شدن این اهداف هستیم. وچنانچه  نیاز به بازنگری باشد، می توان به عقب برگشت واصلاحات لازم را انجام داد.

نکته۱*چنانچه در بازاریابی محتوا، اهداف توسط استراتژیست محتوا مشخص شده باشد، دیگر نیاز به انجام مرحله۱ نیست. و همان اهدافی که قبلا تعیین شده؛ از طرف استراتژیست محتوا به تولید کننده محتوا ارائه می شود.

نکته۲*حواسمان باشد اهداف بازاریابی محتوا باید در جهت کسب وکار آنلاین ما باشد و برگرفته از فضای کاری خودمان باشد.به طور مثال محتواهای یک شبکه خبری با محتواهای یک مرکز درمانی کاملا متفاوت است.برای اطمینان از اینکه محتوای درست تولید می کنیم، باید مخاطب شناسی را در اولویت کاری خود قرار بدهیم.زیرا این مخاطبان قرار است با خواندن و یا دیدن محتوای ما، به مشتریانمان تبدیل شوند. هربیزنسی طبق شرایط خود یک یا چند مورد ازاهداف زیر را  دنبال می کند.

  • ایجاد ارتباط با مخاطب و بدست آوردن اعتماد او
  • افزایش وفاداری مشتری
  • معرفی برند یا افزایش آگاهی از برند
  • افزایش ترافیک سایت
  • افزایش فروش

 

اگر می خواهید در کسب وکار آنلاین خود به موفقیت های بیشتری برسید مقاله های زیر می تواند برای شما مفیدباشد.

۲۶ روش از مهمترین روش های افزایش فروش سایت

لیست ۲۰۰ کلمات قدرتمند در تولید محتوا

۷ روش برای فروش بیشتر نسبت به رقبا در زمان فروش یک محصول مشابه

آنچه باید در مورد انواع روش های بازاریابی شبکه ای بدانیم؟

روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش

 

 

 

         ۲. لیستی از ایده های ناب تهیه کنید.

برای تولید محتوا نیاز به ایده داریم.هر ایده ایی که به ذهنتان می رسد یا در فضای مجازی با آن روبرو می شوید ظرفیت تبدیل شدن به یک محتوای جذاب را ممکن است داشته باشد.پس نسبت به همه آنها حساس باشید و به راحتی از این ایده ها نگذرید.در ادامه چند روش از یافتن ایده های جدید را ببینیم.

  •                طوفان فکری
  •                توجه به نظر مخاطبان در رسانه ها و شبکه های اجتماعی
  •                حضور در انجمن ها(forum)
  •                بررسی پرسش وپاسخ های سایت ها وشبکه اجتماعی دیگران
  •                موضوعات ترند روز
  •                مد نظر قرار دادن مناسبت ها، اعیاد و روزها یا جریانات خاص(مثل جمعه سیاه، روز مادر، عید نوروز)
  •                بازنشر محتواهای قبلی

           ۳. تحقیق کلمه کلیدی

هر چند ایده پردازی برای تولید محتوا ضروری است، اما برای تهیه محتوای مورد نیاز کاربر کافی نیست.برای اطلاع از همه دغدغه های مخاطبان که قرار است؛ ما در محتوای خود به آنها پاسخ دهیم، نیاز است رفتار کاربران را در موتورهای جستجو بررسی کنیم. تحقیق کلمه کلیدی هم در شناخت مخاطب به ما کمک می کند و هم اطلاعات ارزشمندی در خصوص فعالیت رقبا و نیز احتیاجات کاربران به ما می دهد. با انجام تحقیق کلمه کلیدی، لیستی از موضوعات مورد جستجوی کاربران به دست می آید. که ما باید بتدریج دربرنامه محتوایی خود برای هر کدام از آن موضوعات، محتوای مناسب تهیه کنیم.

نکته* فراموش نکنید هر ایده ایی قرار نیست به محتوا تبدیل شود.ضرورت دارد با بررسی اهداف بازاریابی محتوایی و همچنین نیاز کاربران خود، محتوایی که مناسب مخاطبتان باشد، تهیه کنید.به عبارتی فصل مشترک ایده ها و جستجوی کاربران، می تواند اولویت اصلی شما برای تولید محتوا و گنجاندن در تقویم محتوا باشد.

 

           ۴.فرم محتوا را انتخاب کنید

همانطور که می دانید محتوا درشکل های مختلفی تولید می شود.با توجه به اهداف بازاریابی ونیز شناخت مخاطب خود، باید شکل محتوای مورد نیاز را تشخیص دهید.در ادامه خلاصه ایی از انواع محتوا را با هم ببینیم. 

  • 🎫محتوای متنی: مهمترین و پر کاربردترین محتوا، محتوای متنی است.اگر می خواهید ارتباط عمیق و اثر گذار با مخاطب داشته باشید، این نوع محتوا بیشتر ازهمه به کارتان می آید.مانند اثری که کتاب بر خواننده خود می گذارد،تاثیرمحتوای متنی نیز پایدار وماندگارتر است.
  • محتوای صوتیمحتوای صوتی:مانند کتاب صوتی ویا انواع پادکست.مزیت این محتوا این است که کاربر نیازبه تماشای صفحه یا خواندن متن ندارد و حجم کمتری از فضای حافظه دستگاههای الکترونیکی را اشغال می کند.به همین دلیل روز به روز در حال توسعه است.  
  • محتوای تصویری: این نوع محتوا اهمیت خاصی دارد.زیرا پردازش داده های تصویری حدود ۶۰ هزار بار سریع تر از داده های متنی صورت می گیرد.در واقع محتوای تصویری واکنش های بهتر وسریع تری در مخاطب ایجاد می کند.پس استفاده از این محتوا را فراموش نکنید.انواع عکس، نمودار، اسلاید واینفوگرافیک ها نمونه هایی از محتوای تصویری هستند.
  •  🎞محتوای ویدیویی:ویدیو یکی از جذابترین انواع محتوا است که طرفداران بی شماری دارد.بسیاری از افرادبه شدت جذب انواع کلیپ ها وویدیوها می شوند. بویژه با پیشرفت های فوق العاده ایی که ابزارهای مدرن و دیجیتال فیلمبرداری در سال های اخیر داشته، تهیه این نوع محتوا براحتی برای همگان امکان پذیر شده است.کلیپ ها،استاپ موشن، تیزرهای تبلیغاتی، مستندها، مصاحبه ها، حتی فیلم های کوتاه شخصی در فضای مجازی که بسیار پرطرفدار شده، همه این ها جزو محتوای ویدیویی هستند.

 

         ۵.مسئولیت اعضاء تیم محتوا را مشخص کنید

پس از انجام مراحل قبلی حال نیاز دارید تیم کاری خود را مشخص کنید.این مرحله دقیقا بر اساس استراتژی بازاریابی شما مشخص می شود.با توجه به بودجه موجود و گستردگی اهداف تجاریتان مشخص کنید که آیا همه کارها جهت تولید محتوای مناسب توسط یک نفر امکان پذیر است یا نیازبه یک تیم قوی دارید.اگر در مراحل اولیه کار هستید ویا بیزنس شما کوچک است شاید مقدور نباشد افراد متخصص را به کار گیرید و مجبورید خودتان آستین ها را بالا زده و کار  را از نقطه صفر تا صد خودتان انجام دهید.امااگر بودجه کافی دارید و می خواهید سریع تر همه اهداف خود را پوشش دهید، بهتر است تیم خبره ایی را به کار گیرید.فراموش نکنید ، محتوا پادشاه است و تاج این پادشاه هم یادگیری وبه روز بودن است.”

تخصص های لازم برای تولید محتوای مناسب و جامع:

  • استراتژیست محتوا:نظارت بر کل تیم محتوا و همچنین اجرایی شدن فعالیت های مندرج درتقویم محتوا را برعهده دارد.
  • نویسنده محتوا:افرادی که دست به قلم هستند وتوانایی خلق متن های زیبا و تاثیر گذار را دارند.نوشتن یک کپشن عالی و جذاب تا متن یک تبلیغ و یا داستان برندشما همه کار نویسنده محتوا است.
  • ویرایشگر:هر متن نوشته شده نیاز به ویرایش دارد واصولا این کار را کسی غیر از خود نویسنده انجام میدهد.چون نویسنده چشمش به متن عادت دارد وغلط های املایی ویا گرامری خود را ممکن است تشخیص ندهد.همچنین ویرایشگرها پلی میان سایر اعضا تیم محتوا هستند و می توانند بر زمان انتشار مطالب نظارت داشته باشند.
  • گرافیست:از آنجایی که در تقویم محتوایی قرار است از انواع محتواها به کار برده شود، حضور گرافیست برای محتواهای تصویری ونیز ویدیویی ضروری است
  • مدیر شبکه اجتماعی:اگر به کسب وکارهای آنلاین بزرگ و موفق نظری بیندازید، خواهید دید که همه آنها درچندین یا همه شبکه های اجتماعی از قبیل فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر، تیک تاک وغیره فعال هستند.مسلما برای انتشار محتوا و نظارت برهمه فعالیت های کانال اجتماعی، نیاز به افراد ماهرکه آشنایی کامل با الگوریتم این شبکه ها دارد، ملموس است.
  • متخصص سئو: متخصص سئو وظیفه بررسی نوشته ها ومطابقت با الگوریتم سایت و کنترل همه موارد سئو؛ جهت کسب رتبه بالا را دارد.در حال حاضر خیلی از سازمان ها نویسنده وارد به امر سئو را استخدام می کنند تا درزمان وهزینه ها صرفه جویی گردد.

(باز هم تاکید می کنم، تعداداعضا تیم شما بستگی به میزان فعالیت واهداف تجاری وبودجه شما دارد.)

             ۶. مشخص کنید در چه بازه زمانی قراراست محتوای شما منتشر شود؟

یکی از الزامات برنامه ریزی، مشخص کردن زمان انجام فعالیت هاست.برای تولید محتوای خود و زمان نشر آن باید یک چارچوب مشخص وزمان بندی تعریف شود تا افراد وظایف خود را در زمان های مشخص به اتمام برسانند.تعداد محتواهای تولیدی درروز یا هفته بستگی به میزان بزرگی کسب وکار شما دارد.نمی توان عدد مشخصی را در نظر گرفت.اما قدر مسلم این است که استمرار در تولید محتوا وحضور فعال در شبکه های احتماعی یا سایت به پیشبرد اهدافتان خیلی کمک می کند.پس با درج تاریخ و تعیین نوع محتوا وشخص مربوطه در تقویم محتوایی خود، یک برنامه زمانی دقیق را تعیین کنید وچنانچه در بازه های زمانی مثلا هفتگی یا ماهانه نیاز به بازنگری داشت، این کار را انجام دهید.در بازنشر محتواهای قبلی خود، کوتاهی نکنید.یک مثال خیلی خوب برای زمان بندی و کنترل بر انجام کارها ، استفاده از نمودار گانت چارت است.به شکل زیر توجه کنید.

 

 

گانت چارت

              ۷. کانال انتشار را مشخص کنید

مشخص کنید کدام محتوا در کدام کانال باید انتشار یابد.بعضی محتواها برای سایت ووبلاگ مناسب هستند.و بعضی محتواها را در شبکه های اجتماعی باید نشر داد.تشخیص این موارد باز هم بستگی به مخاطبان شما دارد.ولی سعی کنید ازهمه پتانسیل های موجود در شبکه های اجتماعی، رسانه ها و سایت بهره ببرید تا  رشد کسب وکارآنلاین خود را سرعت ببخشید و از رقبا عقب نیفتید.ولی مراقب باشید محتواهای تکراری منتشر نکنید که باعث انزجار مخاطب می شود!😒

 

             ۸. ابزار ساخت تقویم محتوا را انتخاب کنید

ابزارهای زیادی برای تقویم محتوا موجود است .شما باتوجه به نوع بیزینس وتعداد اعضاء تیم خود؛ می توانید یکی را انتخاب کنید.نکته ایی که باید مد نظر باشد این است که تقویم محتوا نباید فقط برای تولید کنندگان محتوا مناسب باشد، بلکه همه اعضاء باید به راحتی با آن کار کنند.پس درانتخاب آن، از خرد جمعی گروه کمک بگیرید.همچنین تقویم محتوای خود رابه هر شکلی که هست در معرض دید عموم تیم قرار دهید تا همه از پیشبرد وزمان بندی کارها مطلع باشند. تقویم محتوا باید به گونه ایی باشد که به راحتی قابل ویرایش، اشتراک گذاری بین اعضای تیم و نظارت و ارزیابی باشد. چند مورد از تقویم محتوا را در لیست زیر ملاحظه کنید:

  • نرم افزار اکسل (Excel) که یکی از راحتترین تقویم ها است ونیاز به دانش تخصصی ندارد.
  • گوگل شیت (Google Sheets) که می توانید به راحتی با اعضائ تیم خود به اشتراک بگذارید.
  •  تقویم گوگل (Google Calendar) که تقریبا یک قالب آماده دارد وهمچنین از زبان فارسی پشتیبانی می کند.
  • افزونه Editorial Calendar که برای سایت های وردپرس به کار می رود.

             برنامه Story Chief که یک تقویم کامل و همه جانبه است. حتی می توان گفت بالاتر از یک تقویم عمل می کند.این ابزاراز برنامه ریزی و توزیع پست و محتواها گرفته تا تجزیه و تحلیل محتوا و میزان و نوع تعامل کاربران با محتواها، اطلاعات جامع و کاربردی دراختیار شما قرار می دهد.

Buffer، agora pulse و Hootsuite هم از ابزارهای دیگری هستند که می توان بهره برد ولی به جامعیت برنامه Story Chief نیستند.

             ۹.اطلاعات مورد نیاز را در تقویم وارد کنید

در آخرین مرحله باید برنامه‌ریزی محتوایی‌تان را که تهیه کرده اید، وارد تقویم محتوا کنید. اجزا تقویم محتوا در قسمتِ بالا اشاره شده است.که البته می توانید بنا به نیاز خود آن را تغییر دهید.

             ۱۰.مدیریت تیم محتوا وارزیابی عملکرد فعالیت های مندرج در تقویم محتوا

در ادامه فرایند تدوین تقویم محتوا، نیاز است به بررسی و مدیریت تیم محتوا بپردازیم.برای این کارابزارهای خاصی طراحی شده اند که قابلیت ارزیابی ونظارت بروظایف مشخص شده، دارند.از آن جمله به نرم افزارهای مدیریت پروژه می توان اشاره کرد. اکثر ابزارهای مدیریت پروژه قبل از مهلت انجام یک وظیفه یا تسک، آن را یادآوری می‌کنند. و از شما می‌خواهند وضعیت پروژه را (انجام شده/انجام نشده) مشخص کنید. این قابلیت شما راً در جریان پیشرفت کارهای گروه قرار می دهد. و اگر تاخیر یا مشکلی در قسمتی وجود داشته باشد، راحت می توانید آن را بررسی کرده  و برای بهبودو یا اصلاح آن اقدام کنید.به اجمال لیستی از این برنامه ها را معرفی می کنیم.

  • Trello
  •  Asana
  • تسکولو
  • پی گیر
  • بالونت

در این مرحله علاوه بر ارزیابی تیم و فعالیت های مدون شده، باید عملکرد محتواهایی که تاکنون تولید ومنتشر شده، را بررسی کنید. این اقدام، راهنمایی برای پیشبرد مقاصد شما فراهم می کند.زیرا متوجه خواهید شد کدام محتواها ، بازخورد خوبی گرفته، یا در کدام قسمت ضعف داشته اید و سپس به رفع نواقص وکاستی خود می پردازید.به این ترتیب از تکرار محتواهای نامناسب یا غیر ارزشمند و در نهایت اتلاف هزینه جلوگیری خواهد شد.

نکته*تقویم محتوا را می توان مشابه چرخهPDCA در نظر گرفت.می توانید از این چرخه الگو گرفته و همه مراحل را در اینجا هم مد نظر قرار دهید.

کلام آخردرخصوص تقویم محتوا و پیشبرد کسب وکار آنلاین

در این نوشته به اهمیت تقویم محتوا و وروش های تهیه آن پرداختیم.همان طور که اشاره شد تقویم محتوا به مانند برنامه عملیاتی است و قرار است به استراتژی محتوا کمک کند.ومی توان از این برنامه به عنوان ابزاری برای سازمان دهی فعالیت های تیم محتوا استفاده کرد.هر چند در نگاه اول، تدوین تقویم محتوا کاری زمان بر است ولی متخصصان دیجیتال مارکتینگ این اطمینان را به ما داده اند که پس از تهیه و به کارگیری تقویم محتوا، دیگر نیازی به تعجیل ویا فعالیت های دقیقه نود(۹۰)نیست.و با تمرکز وفرصت کافی، می توان برای مخاطب هدف، محتوای عالی و همیشه سبز تهیه نمود.

حال ما منتظریم، شما قلم به دست گرفته و تقویم محتوای خود را هر چند ساده وابتدایی تهیه کنید و به رشد کسب وکار آنلاین یا حتی فیزیکی خود کمک کنید.و در آخر تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

 

 

 

ترجمه وتدوین: فاطمه واج خو

دیدگاهتان را بنویسید

جشنواره عیدانه 1403
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://www.20amooz.com/?p=17466
ثبت نام

شماره موبایل*