سبد خرید 0

روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش

در این مقاله از سری مقالات سایت بیست آموزمی خوام در مورد بحث بسیار پر اهمیت روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش با شما صحبت کنم.

[lwptoc min=”2″ numerationSuffix=”none” toggle=”1″ labelShow=”نمایان” labelHide=”مخفی”]

مقدمه:روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش

آیا تا حالا شده وقتی بدهکاری و در مورد کسب وکارت فکرت به جایی نمی رسه» بزنی به دل طبیعت  و بی خیال شی ؟چه حسی بعد از رفتن به فضای سبز، یک پارک یا جنگل بهت دست می ده؟ اصلا تو طبیعت چی داره که اینقدر آدم رو سرخوش می کنه؟آره درست حدس زدی.رنگ ها. رنگ ها می تونن همه چیز رو دگرگون کنن حتی دنیای فروش وبازاریابی رو.با هم به دنیای اسرارآمیزرنگ ها می ریم و تاثیرات آنها را بر عملکرد مغز، خلق و خو، تصمیم گیری ها و در نهایت اقداماتی که منجر به خرید می شن، روبررسی می کنیم. بدین ترتیب اثر روانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش را بهتر درک خواهیم کرد.

چرا رنگ و روانشناسی رنگ مهم هستند و تاثیر آنها بر بازاریابی و فروش چیست؟

آیا علیرغم به کار بردن تکنیک های مهم فروش در بازاریابی، هنوز کسب و کارتان ارتقا پیدا نکرده؟ و هر چقدر تلاش می کنید نتیجه ایی نمی گیرید؟به شما توصیه می کنم کمی تامل کنید و نگاهی دوباره به طراحی و رنگ آمیزی محصول، برند و سایت تان داشته باشید.هر یک از شما حتما یا کسب وکاری دارید یا در فکر راه اندازی  یک بیزینس هستید. بهتراست در هر مرحله ایی قرار دارید با من همراه شویدتا به اهمیت روانشناسی رنگ ها دربازاریابی و فروش بپردازیم .به احتمال قوی در پایان این مقاله به ایده ایی برای  ارتقا کسب وکار،یا افزایش فروش سایت خود از طریق به کار گیری اصولی رنگها می رسید.

رنگ ها می توانند سرنخی برای ما باشند که با شناسایی و کاربرد صحیح آنها (روانشناسی رنگ) در عصر دیجیتال مارکتینگ، برند و هویت خودرا به خوبی معرفی کرده و بطور معجزه آسایی کسب و کارمان را رونق ببخشیم.

به من شش ساعت زمان بده درختی را قطع کنم، من چهارساعت اول را صرف تیز کردن تبرم خواهم کرد.آبراهام لینکلن

رنگ برند مثل یک تبر، ابزار اصلی کار ماست.چرا که رنگ ها عامل مهمی برای برقراری ارتباط بصری محسوب میشوند و می توانند یک رابطه

دوستانه و حس صمیمیت را به صورت غیر ارادی در ذهن بیننده ایجاد کنند.متخصصین کسب و کار، مدت هاست که به اهمیت روانشناسی رنگها

در بازاریابی و فروش پی برده اند. و معتقدهستند چنانچه از قدرت رنگها به طور اصولی در طراحی لوگو یا برند استفاده شود، آن کسب و کار

جایگاه ویژه ایی درذهن مخاطب خواهد داشت.بعضی ها حتی معتقدند، رنگ مثل یک فروشنده خاموش عمل می کند.رنگ ها اگر به طور صحیح

و مناسب به کار برده شوند، باعث جلب توجه بیشتر و در نهایت فروش بیشترخواهد شد.

روانشناسی رنگ به شاخه ایی از علم روانشناسی گفته می شود که با هدف بررسی دقیق

  • ماهیت هر رنگ
  • ارتباط با رنگهای دیگر
  • میزان تاثیر گذاری بر افراد
  • افزایش قدرت نفوذ

کار می کند.حال ابتدا با رنگ ها و مفاهیم مربوطه و دسته بندی آنها آشنا می شویم و در ادامه به دلایل اهمیت روانشناسی رنگ ها در بازاریابی وفروش از زاویه های مختلف می پردازیم.

تعریف رنگ، مفاهیم و دسته بندی رنگ ها

روانشناسی رنگ در بازاریابی

روانشناسی رنگ در بازاریابی

روانشناسی رنگ در بازاریابی

روانشناسی رنگ در بازاریابی وفروش-تاثیر رنگ برعملکرد مغز

حال که با مفاهیم رنگ و دسته بندی آنها آشنا شدیم در ادامه مقاله روانشناسی رنگ ها در بازاریابی وفروش بهتر است نگاهی به چگونگی تاثیررنگ ها بر مغز انسان داشته باشیم.رنگ‌ها و شیوه‌ای که مغزما این رنگ‌ها را تجزیه وتحلیل می‌کند، می‌تواند بر روند کسب وکار ما تاثیرفوق العاده ایی داشته باشد.بخصوص اگر در جهت ارتقای کارو افزایش فروش خود نسبت به رقبا، درگیر تبلیغات باشیم، می دانیم که طراحی سایت و یا برند ما تاثیر بسیارزیادی بر مخاطبین داشته و از طریق تاثیر گذاری بر مغز و در نتیجه احساسات و رفتار منجر به تصمیم برای خرید می گردد.تحقیقات زیادی،تاثیر رنگ را در تبلیغات و بازاریابی آشکار کرده اند.

این تاثیرات می تواند هم روانشناختی باشد وهم احساسی. زیرا نور و رنگ می تواند بر خلق وخو، ضربان قلب، خواب و حتی سلامتی ما تاثیر بگذارد.

یک مثال جالب که هر روز با آن روبرو هستیم رنگ آبی آسمان و سبز طبیعت می باشد.این دو رنگ موجب برانگیختگی و بیداری ما در صبحگاه می شود.

به همین دلیل است که پزشکان می گویند قبل از خواب، از به کار بردن موبایل خودداری کنید.زیرا نورِ صفحه موبایل موجب بیدار ماندن و در نتیجه

اختلال بی خوابی می گردد.

تحقیقاتی در  سال ۲۰۱۵نشان داد که رنگ آبی باعث کاهش استرس، ضربان قلب و فشار خون می گردد.خیلی از کشورها از نتیجه این تحقیقات

برای رفاه حال شهروندان خود کمک گرفته اند.بطور مثال دولت ژاپن رنگ آبی را در ایستگاه های قطار به منظور کاهش خودکشی به کار برد که

منجر به کاهش آمار خودکشی تا۷۴% گردید.

می توان گفت رنگ‌ها هم به‌طور آشکار و هم به‌طورهوشمندانه و نامحسوس روی ادراک ما اثر می‌گذارند. رنگ محصول می‌تواند به ما این حس

را القا کند که آیا این محصول تازه است یا خیر؟ یا حتی می‌تواند اثربخشی یک دارو را بیشتر کند! برای مثال رنگ آبی برای داروهای آرام‌بخش

یا خواب‌آور ، بیشتر به کار می رود.درنقطه‌ی مقابل، رنگ قرمز برای داروهای انرژی‌زا مناسب است.

البته دانشمندان درگیر این چالش هستند و این تحقیقات همچنان ادامه دارد.در حالی که این سوال ” کدام رنگ ها بر ما تاثیر دارند” مورد بحث

و مناقشه دانشمندان است، اما یک موضوع برای آنها مسلم است و آن تاثیر قطعی رنگ بر فیزیولوزی، مغز و احساسات ما می باشد.

روانشناسی رنگ در بازاریابی وفروش-تاثیر رنگ بر احساسات

رنگ ها از سه طریق بر احساسات ما اثر می گذارند

  • فرهنگ
  • نماد
  • تجربیات احساسی

فرهنگ : جای تعجب نیست که رنگ در یک فرهنگ یک چیز و در فرهنگ متفاوت معنی دیگری دارد.به عنوان مثال در دنیای غرب رنگ سفید بیشتر به عنوان رنگ خالصی است که در مراسم عروسی و جشن ها پوشیده می شود، در حالی که در چین به عنوان رنگ عزاداری تلقی می شود.قبل از انتخاب رنگ برای مخاطبان خود، مطمئن شوید نسبت به فرهنگ آنها و اینکه رنگ های مختلف برای هر کدام نشان دهنده چیست، اطلاعات کافی دارید و از این اطلاعات در جهت تامین رضایت مشتریان خود وجلب توجه بیشتر آنها بهره ببرید و فروش خود را افزایش دهید.

صنایع و برندهای بسیار بزرگ دنیا مانند اپل، نیو آ، نستله، سونی و بوش با بهره گیری از روانشناسی رنگ در بازاریابی توانسته اند گوی سبقت در بازار رقابتی بسیار فشرده دنیای سرمایه گذاری را ربوده و به قدرت های برتر اقتصاد جهان تبدیل شوند.

نماد : ترجیح ما برای یک رنگ خاص می‌تواند به احساس ما در هر موقعیتی، احساسی که می‌خواهیم داشته باشیم و حتی اینکه چگونه تجربیات خاصی را به خاطر می‌آوریم مرتبط باشد.”جو هالوک”

درکنارفرهنگ، نمادهای مختلفی را به رنگ های مختلف اختصاص می دهیم.مثلا برای برخی، زرد همیشه به معنای خورشیداست، برای برخی ممکن است نماد یک چراغ توقف باشد.سبز ممکن است به معنای “برو!” برای برخی و طبیعت برای برخی دیگرباشد.این نمادهایی که ما به هر رنگ می چسبانیم، هم تحت تأثیر فرهنگ و هم از تجربیات ما هستند.

تجربیات احساسی : حتما دیده اید که بیشتر ما درطول فصل بهار، زمانی که طبیعت شکوفا وسرسبز می شود و گل ها با رنگ ها روشن جلوه می کنند، احساس گرما و شادی بیشتری می کنیم.یا در زمستان که همه چیز خاکستری وتیره می شود، احساس خمودگی بیشتری می کنیم.چه به آن فکر کنیم یا نه، رنگ ها بر  ما تاثیر عاطفی می گذارند.اگر مقدار زمان وانرزی که برای انتخاب رنگ لباس یا رنگی که در خانه استفاده می کنیم در نظر بگیریم، متوجه می شویم که اگر چه اکثر ما واقعا نمی دانیم روانشناسی رنگ چگونه کار می کند، اما می دانیم که رنگ ها اهمیت بسزایی دارند و بر ما تاثیر می گذارند.آنچه که در مورد احساسات مهم است بدانیم، این است که، احساسات بر تصمیم گیری های ما اثر می گذارند.

روشی که ما در مورد خود یا محیط اطراف خود و حتی وقایع می اندیشیم، موجب اقدامات ما، خرید یا کنار گذاشتن چیزی می شود.احساسات آنقدر مهم است که در یک تحقیق انجام شده(توسط آنتونیو داماسیو) در سالها قبل ثابت شده بدون احساس، ما قادر به تصمیم گیری در مورد ساده ترین موضوعات نیستیم.(حتی نمی توانیم انتخاب کنیم چه ساندویچی برای ناهار می خواهیم.)

حال با توجه به موارد فوق و اینکه رنگ در فرهنگ های مختلف و حتی شرایط مختلف، معانی و پیامهای متفاوتی را در بر دارد، باید دربرنامه بازاریابی به این تفاوت های فرهنگی در انتخاب رنگ و اثرگذاری آن در تبلیغات توجه شود.چنانچه کسب وکاری از دانش روانشناسی رنگ برای متقاعد سازی مشتریان خود بهره ببرد و در تبلیغات، هوشمندانه از آن استفاده کند، می تواند موفقیت قابل توجهی نصیب خود کند.

 

 اثر روانشناسی رنگ بر مخاطبین در دیجیتال مارکتینگ

 

 

رنگ و بازاریابی
رنگ و بازاریابی

 

برای استفاده موثر از روانشناسی رنگ، باید درک کنید که چگونه مخاطبین هدف شما، احساسات خاصی را به هر  رنگ نسبت می دهند.اگر بفهمید چطور این احساسات نسبت به رنگ های خاصی ایجاد می شود، می توان با توجه به احساساتی که می خواهید تقویت شود، رنگ مناسب را انتخاب کنید.همچنین جهت نتخاب رنگ هایی که برای مخاطبیتن شما موثر هستند، ابتدا باید مشخص کنید چه احساساتی بیشتر بر مشتری شما اثر می گذارد.

معیارهای زیر در تشخیص احساسات مخاطبین مهم هستند.

  • اطلاعات رفتاری
  • سن
  • جنسیت
  • تضاد رنگی
  • ابزار

۱)اطلاعات رفتاری : برای درک این مورد به گوگل آنالیتیکس (یا هر ابزار گزارش دهی دیگر) رفته و رفتار مخاطب خود را تجزیه و تحلیل کنید موقعیت جغرافیایی ، زمان ، سن و جنسیت و عبارات جستجو را مد نظر قرار دهید.

عبارات جستجو نشانه بزرگی برای تردیدها، نگرانی ها و نیازهای مخاطبین است.این معیار می تواند به اتنخاب رنگ مناسب برای مخاطب شما کمک کند.به عنوان مثال اگر می خواهید احساساتی مانند سرگرمی، هیجان و انرژی را برجسته کنید، ممکن است ناخودآگاه به سمت رنگ های قرمز و نارنجی بروید.هر چند که اگر مخاطب شما اهل ایرلند یا آفریقای جنوبی باشد، ممکن است این انتخاب اشتباه باشد.پس اثر روانشناسی رنگ در تبلیغات و در نهایت افزایش فروش سایت خود را دست کم نگیرید.

 

دوست عزیز اگه می خوای فروش سایتت چندین برابر بشه بهت اکیدا توصیه می کنم مقاله “۲۶ روش از مهمترین روشهای افزایش فروش سایت” بیست آموز را مطالعه و نت برداری کن.

 

۲) سن : تحقیقات نشان می دهد که ترجیح رنگ با افزایش سن افراد تغییر می کند.رنگ های اصلی “محبوب”مانند قرمز وآبی در لیست اکثر افراد باقی می ماند، اما ترجیحات نسب به رنگ های دیگر بسیار متفاوت می شود.همچنین با افزایش سن وبلوغ، علاقه  به رنگ های با طول موج کوتاه تر(آبی، بنفش، سبز) جایگزین رنگ های باطول موج بلندتر(قرمز، نارنجی، زرد) می شود.

۳) جنسیت : جو هالوک محقق رنگ شناسی بیان می کند وقتی نوبت به جنسیت می رسد، تفاوت خیلی زیادی در انتخاب رنگ بین مردان و زنان وجود دارد.مردان رنگ های درخشان و سایه ها را ترجیح می دهند.در حالی که زنان رنگ های ملایم و تینت ها را در اولویت قرار می دهند.

 

اثر روانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش

۴)تضاد : یکی از مهم ترین نکاتی که در انتخاب رنگ باید به آن توجه کرد کنتراست یا تضاد آن است. منظور از رنگ فقط رنگ یک دکمه یا تصویری که در مورد آن صحبت می کنیم نیست، همه رنگ های صفحه، از جمله پس زمینه را هم شامل می شود. رنگ به غیر از متقاعدکننده بودن و برجسته کردن برخی احساسات، باید برای شفافیت وکمک به مردم برای خواندن محتوای شما نیز استفاده شود. مطمئن شوید رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید با کل صفحه هماهنگی داشته و از عناصردیگر و مهم‌تراز همه، متن پشتیبانی می‌کند.این موارد وبه طورکلی روانشناسی رنگ در طراحی سایت خیلی اهمیت دارد.

 

مقاله”آموزش روانشناسی رنگ در طراحی سایت” بیست آموز به شما کمک می کند تا رنگ آمیزی سایت خود را بسیار جذاب و حرفه ایی انجام دهید.

۵)ابزار: رنگ ها در ابزارها و یا بافتها ی مختلف مثل کاغذ، صفحه نمایش، فویل، شیشه و غیره متفاوت به نظر می رسند.به طور مثال در موبایل رفتار ما با دسکتاپ متفاوت است و طرز فکر بسیار متفاوتی داریم. حتی جایی که هستیم(مثلاً دفتر در مقابل اتوبوس) زمان روز و حتی نوع روز، نسبت به رنگ ها احساس متفاوتی داریم. بنابراین هرچندکه هنوز مطالعات وسیعی در این زمینه انجام نشده ولی بهتر است در هنگام انتخاب رنگ به همه این عوامل توجه کنیم.

تاثیر رنگ ها بر بازاریابی وفروش

عوامل موثر بر خرید

روانشناسی رنگ و تاثیر آن بر برندینگ در دیجیتال مارکتینگ

هر رنگ، پیامی را به مخاطب منتقل می‌کند.مطالعات مختلف در بازاریابی نشان داده محرک‌های حسی مثل رنگ، جلوه‌های نوری، موسیقی، عطرهای محیط و یا بافت وسایل بر ارزیابی مصرف‌کننده از محیط تأثیر داشته و رفتار مصرف‌کننده را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

رنگ، غالب‌ترین عنصر بینایی است و بنابراین یکی از پرقدرت‌ترین ابزارهای طراحی است که متخصصان بازاریابی برای برقراری ارتباط با مصرف‌کنندگان در دیجیتال مارکتینگ از آن استفاده می کنند.

امروزه استفادۀ هدفمند از محرک‌های حسی به‌طور چشمگیری برای مدیران بازاریابی افزایش یافته و به‌دلیل رقابت بسیارنزدیک، شرکت‌های تولیدی به فکر استفادۀ حداکثری از ویژگی‌های بصری در محصولات خود هستند و برای جلب‌توجه مشتریان سعی در درگیرکردن سایر حواس آنها داشته و از این طریق به افزایش فروش خود کمک شایانی میکنند. بسیاری از شرکت‌ها کشف کرده‌اند هنگامی که آنها مصرف‌کنندگان را با نقاط تماس حسی مختلف درگیر می‌کنند، می‌توانند ارتباط عاطفی مشتریان را با محصولات و برندهای خود تقویت کنند.

این موضوع نه‌تنها در خرده‌فروشی‌های فیزیکی، بلکه در فروشگاه های آنلاین نیز صدق می کند.، باتوجه‌به اینکه افراد بیشتر وقت خود را صرف اینترنت می‌کنند، بدون شک ما می توانیم از این فرصت از دست‌رفته به نفع کسب و کار آنلاین خود بهره ببریم به شرطی که از رنگ و جلوه های بصری هوشمندانه برای اثرگذاری بر مخاطبینمان استفاده کنیم.

رنگ‌ها به ناخودآگاه مشتریان وارد شده و در تصمیم‌گیری آن‌ها برای خرید و استفاده از یک محصول و یا حتی انتخاب یک برند تأثیر زیادی می‌گذارند. روانشناسی رنگ در بازاریابی به معنی استفاده از علم تأثیر رنگ‌ها بر روی انسان‌ها در راستای فروش بیشتر است.

شاید تعجب کنید وقتی که آمارهای تأثیر رنگ‌ها بر روی تصمیمات انسان‌ها را بشنوید؛ تحقیقاتی که در نمایشگاه بین‌المللی رنگ سئول در سال ۲۰۰۴ منتشر شد، نشان داد که ۹۳ درصد خریداران یک محصول، بر روی ویژگی‌های بصری آن تمرکز می‌کنند و حدود ۸۵ درصد خریداران گفته‌اند که وقتی در حال تصمیم‌گیری برای خرید یک محصول هستند، رنگ آن دلیل اصلی خریدشان خواهد بود.

تاثیر روانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش
تاثیر رنگ بر مشتریان

در ادامه مقاله روانشناسی رنگ در بازاریابی و فروش به بحث پر اهمیت برندینگ می رسیم.یکی از عوامل بسیارمهم در بازاریابی، برندینگ است و رنگ یکی از مهمترین عوامل برای تشخیص هویت برند می باشد.با انتخاب رنگ،هویت برندتان را انتخاب می‌کنید. شما باید ابتدا هویت برند خود را مشخص کنید و سپس اقدام به برندسازی کنید.

یک برند شیک و جذاب باید بر اساس روانشناسی رنگ‌ها، رنگی مختص و متناسب با هویتش را برگزیند.همان طورکه یک برند شاد و سرزنده نیز رنگی منحصر به خود خواهد داشت.رنگ صحیح به برندتان اعتبار می‌بخشد.

در بحث برندینگ آنچه مهم است و مشتریان را به سمت شما جلب می‌کند، متناسب بودن رنگ برند با چیزی است که می‌فروشید.هنگام انتخاب رنگ درست، پیش بینی واکنش مشتری به تناسب رنگ با محصول، بیشتر از خود رنگ اهمیت دارد. در نتیجه، بین استفاده از رنگ و احساس مشتری از شخصیت یک برند، ارتباطی واقعی وجود دارد. هر یک از رنگ ها به طور گسترده ای با ویژگی های خاص مطابقت دارند (به عنوان مثال رنگ قهوه ای با محکم و زمخت بودن، بنفش با ظرافت وفرهیختگی و قرمز با هیجان شناخته می شود).پس توجه به رنگ‌ها و استفاده درست از آن‌ها در تمامی قسمت‌های یک کسب و کارآنلاین مانند لوگو، هویت بصری، رنگ سایت ویا بسته‌بندی محصول بسیار مهم است.ازطرفی همان طور که ما با انتخاب رنگ لباس یا رنگ لوازممان، شخصیتمان را به دیگران نشان می‌دهیم، با انتخاب رنگ برند، هویت برندمان را می‌سازیم. 

حال با توجه به اهمیت روانشناسی رنگ بیایید به ویژگی های رنگ ها نگاهی بیندازیم و تاثیر شگرف آن بر بازاریابی و بخصوص بر دیجیتال مارکتینگ را بررسی کنیم.

روانشناسی رنگ قرمز در بازاریابی وفروش

رنگ‌های گرم مانند رنگ قرمز منتقل کننده‌ی احساس راحتی، اعتماد، هیجان، عشق، اشتیاق، احساسات شدیدو صمیمیت است. انتخاب این رنگ با پس زمینه‌های مخالف، مانند سیاه می‌تواند تداعی کننده‌ی حس گرما و قدرت به عنوان حالتی برای تأثیر رنگ بر احساسات مردم باشد. زیرا تماشای این رنگ باعث افزایش هیجان در بدن انسان خواهد شد.

تاثیر روانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش

روانشناسی رنگ قرمز

تاثیر رنگ زرد بر بازاریابی وفروش

زرد، نشان دهنده قدرت است و حس جوانانه و مثبت اندیشی را منتقل می‌کند. این رنگ تمرکز و خلاقیت را بالا برده و روشنفکران را جذب می‌کند. زرد رنگی نورانی و بانشاط است که برای تحریک فرآیندهای ذهنی بسیار مورد کاربرد است و در فروش، باعث هدایت و توجه مخاطب می شود. معمولاً برای جلب توجه خریدارانی به کار می رود که علاقه زیادی به بازدید از ویترین ها دارند.

روانشناسی رنگ و تاثیر آن بر بازاریابی و فروش

روانشناسی رنگ زرد

تاثیر رنگ آبی بر بازاریابی وفروش

آبی رنگ آرامش است. لذا برای تمرکز بیشتر ورزشکاران، خصوصا در رشته وزنه برداری از رنگ آبی در سر تا سرسالن استفاده می‌شود. برای درک بهتر تاثیر این رنگ مثالی را برایتان ذکر می کنم.از المپیک سال ۲۰۰۰ که حسین رضازاده وحسین توکلی قهرمان شدند، ۲۰۰۴ آتن که مجدداً حسین رضازاده قهرمان شد، ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن که بهداد سلیمی قهرمان المپیک شد، تمام سالن‌های وزنه برداری آبی بودند. اما در سال ۲۰۱۶ و المپیک ریو ، با استفاده از روانشناسی رنگ  تمرکز بهداد سلیمی را بر هم زدند.چطور این کار را کردند؟ این بار رنگ کل سالن را سبز کرده بودند. ممکن است این سوال  پرسیده شود که مگر این تغییر رنگ چقدر تاثیر داشته؟یا بگویید شرایط برای تمام ورزشکاران یکسان بوده است. بله. یکسان بوده است. ورزشکاران کشور میزبان یا کشورهای دیگر از چهار سال قبل با خبر بودندکه قرار است در سالنی با چنین شرایطی مسابقه دهند. اما ورزشکار ما و برخی از ورزشکاران دیگر، از این موضوع بی خبر بودند و نتیجه را واگذار کردند.پس می بینیم که به همین سادگی استفاده هوشمندانه از رنگ در دنیای امروزکه دنیای رقابت و تکنولوژی است، چه تاثیرات شگرفی ایجاد می کند.

رنگ آبی علاوه برحس آرامش، قدرت، مردانگی، محافظه‌کار بودن، مسئولیت پذیری، قدرت و ثبات  و صداقت را منتقل می‌کند.آبی رنگی است که برای آرام کردن افراد استفاده می‌شود . بسیاری از افراد از این رنگ برای تبلیغات خوددر زمینه‌های پوشاک کودک یا لوازم بهداشتی استفاده می‌کنند.معمولا ترکیب آبی با رنگهای مکمل نتیجه بهتری دارد. این رنگ برای بسته بندی و نشان تجاری شرکت های تولید کننده محصولات پاک کننده، فیلترهای تصفیه آب، مایعات تمیز کننده، نوشیدنی ها، خطوط هوایی و هواپیماها، تهویه های هوا، سفرهای دریایی و آب معدنی بسیار مناسب است.

اثر روانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش
تاثیررنگ بر بازاریابی وفروش

تاثیر رنگ سبز بر بازاریابی وفروش

 از سبز به عنوان نماد پول و دارایی و نمادی برای آغازی نو هم نام می‌برند. رنگ سبز تیره، نماد پول، جهان مالی، بانکداری و بورس است. همچنین این رنگ در فروش، حس ثروت و دارایی، وفور نعمت، تعادل، آرامش، باروری، شانس خوب، رشد، سازگاری، سلامت، پول، طبیعت، آغازی نو و آرامش را به ذهن مخاطب القا می‌کند. این رنگ اصولا انرژی را کاهش داده و فردی که تماشاگر آن است را در حالتی امن قرار می‌دهد.

اثر روانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش

تاثیر رنگ بر فروش و بازاریابی

تاثیر رنگ نارنجی بر بازاریابی وفروش

نارنجی رنگ ماجراجویی و شور و اشتیاق است. همچنین نشان دهنده خوشبینی و شاد بودن است و خاصیت بالایی در جلب توجه دارد. این رنگ با انرژی زیادی که دارد شادی‌آور است و این احساس را به مشتری منتقل می‌کند. رنگ نارنجی خریداران را به طور ناگهانی مجذوب می‌کند.به طور مثال به رنگ لوگو سایت بیست آموز که رنگ نارنجی دارد توجه کنید.این رنگ به همراه عدد بیست و شعاری که برای خود انتخاب کرده، همراه بودن با نسل جوان و پر شور وشوق را ماموریت برنامه استراتژیک خود قرار داده است.

اثر ر وانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش
تاثیر رنگ بر بازاریابی وفروش

تاثیر رنگ بنفش بر بازاریابی وفروش

بنفش ازسری رنگ های فانتزی است که معنی ثروت، کیفیت، و خلاقیت را در کسب و کار می‌رساند. این رنگ فعالیت های مغزی مرتبط با حل مشکل را فعال می‌کند. رنگ بنفش راز و احترام را به همراه دارد و بیشتر مورد پسند خانمها است.احساسی که از این رنگ در ذهن مردم تداعی می‌شود شامل: خلاقیت، تخیل، فردیت، تجمل، جادو، افتخار نظامی، اسرارآمیز بودن، عشق، معنویت و ثروت می‌باشد. بسیاری از برندهای روز دنیا از این رنگ در تبلیغات خود استفاده می کنند.

اثر ر وانشناسی رنگ بر بازاریابی وفروش

تاثیر رنگ بر بازاریابی وفروش

تاثیر رنگ سفید بر بازاریابی وفروش

سفید یک رنگ کامل و خالص است و همین باعث شده است که نماد پاکیزگی، صلح و بی‌گناهی باشد. این رنگ به مخاطب حس تازگی و شروع هم می‌دهد و سمبل ایده‌پردازی است. از آنجایی که مکمل تمام رنگ‌هاست، می‌تواند احساسات مختلفی را در هر فرد ایجاد کند.در مقابل، استفاده بیش از حد از رنگ سفید، باعث ایجاد حس انزوا، تنهایی و پوچی می‌شود.

رنگ سفید در کسب و کار نشان دهنده‌ ی سطح بالایی از بازدهی و بهره‌وری است و نمادی از سادگی، انصاف، روشنی، پاکیزگی و امنیت است. این رنگ در نشان تجاری شرکتهای تولید کننده محصولات لبنی و شرکتهای تولید کننده لوازم بهداشتی مشاهده می شود. همچنین از رنگ سفید برای بیمارستانها، محصولات دارویی ، محصولات رژیمی وکم چرب به کار می رود.

تاثیر رنگ سیاه بر بازاریابی وفروش

رنگ سیاه یا مشکی، نشان‌دهنده جدیت، کنترل و استقلال است. در مقابل، ممکن است به شما احساس افسردگی و مرگ هم بدهد. اکثر برندهای لوکس از این رنگ استفاده می‌کنند. رنگ سیاه به خوبی حس لوکس بودن و قدرت را به مخاطب می رساند.اما باید سعی شود که این رنگ بیشتر در متن استفاده شود تا زیادی حس منفی به کسی منتقل نشود.رنگ سیاه نشان قدرت و اقتدار است و می‌توان آن را تهدید آمیز و گاهی هم غیردوستانه تلقی کرد و همچنین این رنگ چند بعدی است از جمله هم سنتی، هم مدرن، هم هیجان بخش و هم آرامش بخش است. این رنگ را به عنوان مکمل و متضاد رنگ های دیگر به کار می‌برند. مشکی احساس رسمیت را منتقل می‌کند. رنگ سیاه، در بسیاری از نشان های تجاری همچون آدیداس، پوما، نایک، موتورولا و اورئال وجود داشته و نماد قدرت، تشریفات، رسمی بودن، اعتبار و سلطه جویی است.

تاثیر رنگ طلایی بر بازاریابی وفروش

رنگ طلایی در تمام جهان نشان دهنده موارد مشخصی است: جذابیت، اعتمادبه‌نفس، لوکس‌بودن و ثروت. البته کاربرد بیش از حد آن به مخاطب حس غرورِ بی‌جا می‌‌دهد. پس سعی کنید از آن به عنوان پس زمینه استفاده نکنید.برای مثال برند لوکس ساعت رولکس را در نظر بگیرید، این برند از رنگ طلایی فقط در لوگو خود استفاده کرده و برای رساندن حس تجملات از رنگ مشکی و سفید کمک گرفته است.با توجه به لوکس بودن این رنگ، خرد و زیبایی و سخاوت را می‌توان در آن دید. رنگ طلایی همچنین می تواند المان قدرت را نیز به فرآیند بازاریابی  اضافه کند. طلایی از جمله رنگ ها در فروش است که در ترکیب با بنفش یا سبز، قدرتمند و پرانرژی جلوه می کند.

تاثیر رنگ صورتی بر بازاریابی وفروش

رنگ صورتی نشان دهندۀ عشق بی‌پایان است. این رنگ بیشتر از آن که بخواهد شما را تحریک کند، آرامش‌بخش است. در نتیجه بهترین رنگ برای نشان دادن درک، مراقبت و برطرف کننده نیاز در مخاطب است.در مقابل، استفاده زیاد از حد آن هم باعث می‌شود به مخاطب احساس ضعیف بودن و بی‌تجربگی القا شود.صورتی تا حدی عصبانیت و تهاجم را کم می‌کند. این رنگ، سرگرم کننده و شادی‌آور است. انتخاب این رنگها در فروش تا حد زیادی بسته به بازار هدف شما متفاوت است. معمولا از این رنگ برای جلب توجه خانمها استفاده می‌شود.

تاثیر رنگ قهوه ایی بر بازاریابی وفروش

قهوه‌ای صادق، با اصالت و محترم است. این رنگ به سخت کوشی و قابل اعتماد بودن مربوط است و دارای ثبات بسیار بالایی است.قهوه‌ای رنگی عملی و معقول است که احساسات عامه را بیان می‌کند.

تاثیر رنگ طوسی بر بازاریابی وفروش

در روانشناسی رنگ، طوسی نماد خنثی بودن و توازن است. یعنی همزمان که می‌تواند در مخاطب هیچ احساس خاصی ایجاد نکند، توانایی ایجاد حس منفی را هم دارد. از رنگ طوسی می‌توانید برای متن، هِدِر سایت، طراحی‌های گرافیکی و محصولاتی که قرار است در دسترس طیف بزرگی از مخاطبان قرار بگیرد، استفاده کنید.به عنوان یک پس زمینه خوب برای سایر رنگ ها به شمار می‌رود و یک رنگ خنثی و محافظه کار است.

تاثیر رنگ نقره ایی بر بازاریابی وفروش

نقره‌ای از رنگ های مدرن و پیچیده دنیای امروز است که یک حس ابهام در خود دارد و نشان دهنده رمز و راز است.یک مثال واضح برای این رنگ، برند اَپل است که در محصولات، وب‌سایت و تبلیغات خود از نقره ایی/سیلور استفاده می‌کند. احساس خنثی‌ای که این رنگ به مخاطب می‌دهد، همه را راضی نگه می‌دارد.

 

 قانون۶۰-۳۰-۱۰ در روانشناسی رنگ و اثر آن در طراحی 

قانون 60-3-10 رنگ ها در دکوراسیون و طراحی

قانون۶۰-۳-۱۰ رنگ در دکوراسیون و طراحی

حال پس از شناسایی ویژگی های هررنگ و تاثیرات هر کدام بر مخاطبین ، باید شیوه به کارگیری صحیح و ترکیب آن ها را در طراحی بیزینس، برند، بسته بندی محصول، لوگو و یا حتی دکوراسیون محل زندگی و کار خود بدانیم.احتمالا در مورد قانون۶۰-۳۰-۱۰ چیزی به گوشتان خورده باشد. طبق این قانون، ۶۰٪ بعنوان رنگ اصلی، ۳۰% رنگ ثانویه و ۱۰% رنگ سوم و حداقلی می باشد.به طور مثال برای طراحی داخلی یک اتاق نشیمن، این ۶۰ درصد شامل دیوارها، کف، وسایل بزرگ مانند فرش و مبلمان می شود. با این کار رنگ اصلی به عنوان رنگ زمینه یا بک گراند کار شما قرار می گیرد. ۳۰٪ برای رنگ ثانویه است، رنگ دومی که می خواهید در کنار رنگ اصلی به کار بگیرید. این رنگ می تواند برای وسایل دیگر مانند پرده ها، صندلی ها و حتی یکی از دیوارها استفاده شود. رنگ ثانویه از رنگ اصلی شما پشتیبانی می کند اما به اندازه ای متفاوت است که می توان آن ها را از یکدیگر تشخیص داد.در آخر به رنگی می رسیم که به میزان ۱۰٪ در فضا دیده می شود. این رنگ برای لوازم جانبی، دکوری ها، کوسن ها و وسایل کوچک تر به کار می رود. به طور مثال در یک اتاق خواب، می تواند رنگ بالش روی تخت، چراغ های روی میز کنار تخت و وسایل کوچک باشد.همین الگو را می توانید برای طراحی محل کسب وکار فیزیکی یا سایت خود در نظر بگیرید.به این ترتیب حسی از زیبایی و جذابیت و هنرمندی را به مخاطبین خود القا کرده و اعتماد آنها را به دست خواهید آورد.

نکات کلی در رابطه با روانشناسی رنگ و تاثیر آن در بازاریابی و فروش

روانشناسی رنگ از قابل توجه‌ترین و بحث برانگیزترین جنبه‌های بازاریابی است ونقش مهمی در ارائه رفتار مناسب از سوی مخاطبان و متقاعد شدن به خرید آنها ایفا می‌کند. همچنین رنگ باید با محصولی که برای فروش ارائه می‌شود متناسب باشد. رنگ‌ها به مرور ارتباطات خاصی را با مصرف کننده به وجود می‌آورند. به همین دلیل قبل از اینکه به سراغ ساخت برندی بروید ابتدا باید خوب تحقیقات بازار انجام دهید و در مورد محصول خود و همچنین رقبا اطلاعات کافی جمع آوری کنید و به صرف اینکه مثلا رنگ قرمز باعث ایجاد شور و اشتیاق در مشتری می‌شود، نمی‌توان تمام وجوه وب‌سایت یا اپلیکیشن را قرمز کرد.با وجود تمام آنچه گفته شد، تأثیر رنگ بر هر فرد تا حد زیادی به تجربیات شخصی افراد و در وهله بعدی به فرهنگ هر جامعه بستگی دارد و نمی‌توان یک نسخه جهانی برای ترجمه احساسات پیچید.روانشناسی رنگ و تاثیر آن در بازاریابی و فروش یک مهارت است و فقط با تمرین و به کار گیری رنگ های مختلف در حوزه های مختلف کاری و طراحی و جمع آوری اطلاعات، می توان در آن تخصص پیدا کرد.

جمع بندی مقاله اثر روانشناسی رنگ بر بازاریابی و فروش

تأثیر رنگ در تبلیغات و بازاریابی به حدی است که بیش از نیمی از مردم دنیا در هنگام مشاهده‌ی یک رنگ ناموزون و نامناسب برای یک تبلیغ یا محصول آن‌ را کنار می‌گذارند.لذا در این مقاله به چرایی اهمیت فوق العاده روانشناسی رنگ و تاثیر آن بر بازاریابی وفروش، تعاریف واژه های مربوط به دنیای رنگ، تاثیر رنگ بر عملکرد مغز واحساسات، تاثیر روانشناسی رنگ برمخاطبین و برندینگ دردنیای دیجیتال مارکتینگ پرداختیم.البته طبق نظرمحققان هنوز چیزهای زیادی در این رابطه برای یادگیری وجود دارد و ما می‌پذیریم که پاسخ همه سوالات را نمی‌دانیم. کلید اصلی این مساله، جستجوی راههای عملی برای تصمیم‌گیری در مورد رنگ و انتخاب آنهاست، ولی هرگز فراموش نکنید که رنگ ها به تنهایی عامل رشد کسب وکار شما نیست و باید به همه عوامل موثر بر کسب وکار توجه کرد.

حال با توجه به این مقاله، فکر می کنید برای کسب‌وکار شما چه ترکیب رنگی مناسب است؟آیا از رنگ و طراحی سایت خود رضایت دارید ؟اگر تمایل دارید، نظرات و یا سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.کارشناسان ما قادرند شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

 

گردآوری و ترجمه: فاطمه وا ج خو

دیدگاهتان را بنویسید

جشنواره عیدانه 1403
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://www.20amooz.com/?p=16524
ثبت نام

شماره موبایل*